Cinlerden ve Şeytanlardan Korunmak İçin Haftada Bir Okunacak Dua









Tek Parça Dua: 



Kaynak: Cübbeli Ahmet Hoca, Lalegül Dergisi

arapça, cinlerden ve şeytanlardan korunma duası, şeytanın şerrinden korunmak için okunacak dua, cin ve şeytandan korunma duası, cinlerden korunma duası cübbeli, cinden kurtulmak icin okunacak dua, üç harflilerden koruyan dua, üç harflileri yakan dua, 3 harflileri kovan dualar, cin kovma yöntemleri, cin çıkarma duaları, cinleri kovan dualar, cinleri evden uzaklaştırmak, cinleri evden uzaklaştırmak dualar, cinlerin korktuğu dua, cin musallatından kurtulmak için kesin çözüm, cinleri kovan dualar

Gizli Şirkten (Riyadan) Korunma Duası



KAYNAK: CÜBBELİ AHMET HOCA, DUALARIM, SAYFA 266, 267


1. Duanın Okunuşu:
Allâhümme inna neûzu bike min en nüşrike bike şey-en na'lemuh. ve nestağfiruke lima la na'lem.


2. Duanın Okunuşu:
Allâhümme innî eûzu bike en üşrike bike ve ena a'lem. ve estağfiruke mimma la a'lem.




Riyadan kurtulmak için hangi dua okunmalı, Cübbeli Ahmet Hoca gizli şirk duası okunuşu, nasıl okunur, arapça, gizli şirk duası, riya

İmanlı Ölmek İçin Okunacak Âyet-i Kerîme ve Duası

Cübbeli Ahmet Hoca, Dualarım, Sayfa 60









Tags: Kafir ölmemek için Şehidallahu okumak, kafirlikten korunmak, kurtulmak

Güneş Doğmadan ve Batmadan Önce 100 kere ''Subhanallâhi ve bihamdihi'' demek

KAYNAK: CÜBBELİ AHMET HOCA, DUALARIM, SAYFA 60


AYRICA BKNZ: Söylendiği Gibi Arş'a Asılan ve Hiçbir Günahın Silemediği Bir Zikir

Zengin Olmak İçin Her Gün 100 Kere Yapılacak Zikir

KAYNAK: Cübbeli Ahmet Hoca, Dualarım, sayfa 275-276


OKUNUŞU
Lâ ilâhe illallâhul melikul hakkul mubîn.




kısa zamanda zengin olmak için dua, tesirli zenginlik duası, zengin olma duası cübbeli, zengin olma duası denenmiş, zengin olmak için dua, zengin olmak için dualar, zenginlik duası cübbeli, çok para için dua, para kazanmak için dua, hemen para getiren dua, umulmadık yerden para gelmesi için dua, ummadık yerden para gelmesi için dua, beklenen paranın gelmesi için dua, beklenmedik yerden para gelmesi için dua, para yağdıran dualar, bu zikri günde 100 kere oku parayı koyacak yer bulamazsın

Kafir Olmaktan Korunmak İçin Okunacak Dua

KAYNAK: CÜBBELİ AHMET HOCA, DUALARIM, SAYFA 70-71
Muhammed ibni Ali Hakim et-Tirmizî (Rahimehullâh) buyurmuştur ki: Allâhu Te'âlâ'yı bin kere rüyamda gördüm ve O'na: 
“Yâ Rabbi.! Ben (son nefeste) imânımı kaybetmekten korkuyorum.” dedim. O da bana: “Sabahın sünneti ile farzı arasında bir kere şu duâyı okumamı emretti: 

Arapça Okunuşu: 
Allâhümme Yâ Rabb! Yâ Hayy! Yâ Kayyûm! Yâ bedîassemâvati vel ard. Yâ zel celali vel ikram. Yâ men lâ ilâhe illa ente subhaneke innî es'elüke en tuhyiye kalbi bi nûri ma'rifetike ebeden Yâ Allâh! Yâ Allâh! Yâ Allâh! 

Anlamı:
Ey Allâh! Ey Rabb! Yâ Hayy! Ey Kayyûm! Ey göklerin Ve yerin eşsiz yaratıcısı! Ey Celâl ve ikram sâhibi! Ey Kendisinden başka hiçbir ilâh bulunmayan! Seni tenzih ederim! Ben Senden kalbimi ma'rifetinin nûruyla ebediyyen diriltmeni isterim. Yâ Allah! Yâ Allah! Yâ Allah! 

Bir rivâyete göre bu duânın üç kere okunması, diğer bir rivâyete göreyse kırk kere okunması emredilmiştir. 

(Molla İlyas, Akâidu Taftazânî hamişinde, s.134; Yâkûb ibni Seyyid Ali, Şerhu Şir'ati'l-İslâm, sh:556)




Ayrıca bknz:

Aşura Günü Namazı

İmâm-ı Echurî (Rahimehullâh)ın naklettiği bir hadîs-i şerîfe göre: “Aşürâ günü her rekâtta bir Fâtiha ve on beş ya da on bir İhlâs okuyarak dört rekât kılan kişinin elli sene geçmiş, elli sene de gelecek günahlarını Allâh-u Te'âlâ mağfiret eder ve Allâh-u Te'âlâ onun için Mele-i E'lâ’da (yüksek melek cemaatleri içerisinde) nurdan (yapılmış) bin tane minber inşâ eder. O gün iki rekât dahi kılan bütün sıddıkların amelleriyle Allâh-u Te'âlâ’ya takarrubta bulunmuş (mânen yakınlaşmış) gibi olur.”

Abdulkâdir el-Geylânî (Rahimehullâh)ın rivayetine göre her rekâtta elli İhlâs okunması zikredilmiştir.
 (Mâü'I-Ayneyn, Na'tü'I-bidâyât. sh1167: İbnü'I-Cevzî. Bostânü'l-vâ'izîn. 1/251; Abdülkâdir eI-Geylânî. eI-Ğunye, 2188; Safürî, Nüzhetü'l-mecâlis. 1/157)



Tags: aşure günü namazı nasıl kılınır, faziletleri sevabı fazileti nedir, kaç rekatta bir selam verilerek kılınır, kılınışı, 

Aşura Gecesini İhya Etmenin Fazileti

Âşûrâ gecesi ihyası müstehap olan gecelerdendir. Nitekim Ebû Hureyre (Radiyallâhu Anh)dan rivayet edilen bir hadis-i şerifte Rasûlüllâh (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurmuştur: `Her kim o günde oruç tutarsa, kırk seneye keffüret olur (o kadar günahı da olsa silinir). Âşûrâ  gecesini ihya edip de o günde oruçlu sabahlayan kimse, (çok kolay öleceği için) öldüğünde nasıl öldüğünü bilmez." 
(Abdülkadir el-Geylani. el-Gunye. 2/89) 

Ali (Radıyallâhu Anh)dan rivayet edilen bir hadis-i şerifte Rasûlüllâh (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurmuştur: Her kim Aşûrâ gecesini (ibadetle, zikirle, namaz ve dualarla geçirerek) ihyâ ederse, Allâh-u Te`âlâ da onu dilediğince ihyâ eder." 
(Abdülkadir el-Geylani, el-Ğunye, 2/89) 

Allâh-u Te`âlâ'nın meşieti (dilemesi) sonsuz olduğuna göre, bu geceyi ihyâ edenin iki cihanda nihayetsiz sürette ihyâ olacağı, âbâd olacağı, her türlü muradına nâil olup, her korkusundan emin olacağı âşikârdır. Bu müjde sınırlı kılınmayıp Allâh-u Te`âlâ'nın sonsuz dilemesine havâle edilirse artık onun sınınnı kim çizebilir?! 
Ebu Hureyre (Radıyallahu Anh)dan rivayet edilen bir hadis-i şerifte Rasûlüllâh (Sallâllahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurmuştur: 
"Her kim Aşura gecesini (ibadetle, zikirle, namaz ve dualarla geçirerek) ihyâ ederse, sanki o kişi Allâh-u Te'alâ'ya semâvât ehlinin ibadeti kadar ibadet etmiş gibi olur." 
(Abdülkadir el-Geylâni. el-Gunye. 2/89: Süyüti, 2/109-110: İbnü Arrak, Tenzihefş-şerra, 2/150-151)

   

Aşura Günü Oruç Tutmanın Faziletleri

AŞURA GÜNÜ ORUCU

Aşûrâ gününün orucu çok faziletlidir. Rasûlüllâh (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) bugünü sürekli oruçlu geçirmiş, sahabesine de böylece emretmiştir. Nitekim İbni Abbâs (Radiyallahu Anhüma) şöyle anlatmıştır: "Rasûlüllâh (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) Medine'ye geldiğinde Yahudiler Aşura gününde oruç tutuyorlardı. Rasülüllâh (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) onlara (bunun hikmetinden) sorunca: 'Bugün Mûsâ (Aleyhisselam)ın Firavun'a karşı gâlip geldiği gündür. (Biz de bugünü kutlamak için oruç tutuyoruz)' dediler. Rasûlüllâh (Sallallâhu Aleyhi ve Sellem) de: Biz Musâ'ya (hürmet etmeye) onlardan daha layığız. Öyleyse siz de o gün oruç tutun' buyurdu." 
(Buhari, Tefsir:229, no:4460, 4/1764)


Yine bu konu hakkında Rubeyyi binti Mu'avviz ibni Afrâ (Radiyallâhu Anhâ) şöyle anlatmıştır: "Rasûlüllâh (Sallâllahu Aleyhi ve Sellem) Aşurâ sabahı Medine'nin etrafında bulunan ensar köylerine: `Her kim sabahladığında bir şey yemediyse gününün kalan kısmını (oruca niyet edip yemeyerek) tamamlasın. Her kim oruca niyet ederek sabahladıysa (gün boyu) oruç tutsun' diye haber yolladı. Artık biz o günü oruç tutar olduk, çocuklarımıza da tutturuyorduk. Biz onlara renkli pamuktan oyun malzemesi yapıyorduk. Onlardan biri yemek için ağladığı zaman iftar oluncaya kadar eline o oyuncağı veriyor (böylece onu oyalıyor)duk."
(Buhari. Savm:46, no:1859, 2/692)

Ebu Hureyre (Radıyallahu Anh)dan rivayet edilen bir hadis-i şeritte Rasûlüllâh (Sallâllâhu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurmuştur: "Âşûra günü peygamberlerin kendisinde oruç tuttuğu bir gündür. Öyleyse siz de o gün oruç tutun." 
(İbnü Ebi Şeybe, el-Musannef, no:9446. 3/55)

İbni Abbâs (Radıyallahu Anhümâ)dan rivayet edilen bir hadis-i şerifte Rasûlüllâh (Sallâllahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurmuştur: "Oruç hususunda hiçbir gün için (diğer güne karşı) üstünlük yoktur ancak Ramazan ayı ve Aşürâ günü (bu husustan) müstesnadır (onlarda tutulan oruç senenin diğer günlerine göre fazilet bakımından çok daha ayrıcalıklıdır)." 
(Taberani, el-Mutemül-Kebir. no:11253. 11/127; Beyhaki, Şu'abirl-iman. no:3780. 3/362)

İbni Abbas (Radıyallahu Anhümâ)dan rivayet edilen bir hadis-i şerifte Rasûlüllâh (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurmuştur: "Her kim muharremden Aşura gününde oruç tutarsa, Allah-u Te'ala o kişiye on bin melek sevabı verir. Her kim muharremden Aşura gününde oruç tutarsa, o kişiye on bin hac ve umre yapan kadar sevap verilir, ayrıca on bin tane de şehit sevabı verilir." 
(Ebu'l-Leys es-Semerkandi. sh:331; Abdülkadir el-Geylani. el-Ğunye, 2/87)


AŞURA ORUCUNU TEK GÜN TUTMAK MEKRUHTUR


yukarıdaki hadisi şerifleri dinleyebilirsiniz..

Bir dahaki Aşura Gününe Kadar Garanti Ölmemek için Dua

Bir dahaki Aşura Gününe Kadar Garanti Ölmemek için Dua



(70 kere) Hasbiyallâhu ve ni'mel vekîl. ni'mel mevla ve ni'mennasîr.

(7 kere) Subhanallâhi mil el-mizan. Ve muntehel ilmi ve mebleğarrida ve zinetel arş. La melce-e ve la mencâ minellâhi illa ileyh. Subhanallâhi adedeşşef-i vel vetri ve adede kelimetillâhittâmmâti külliha. Es-elükesselamete bi rahmetike yâ erhamerrahimîn. Ve la havle ve la kuvvete illa billâhil aliyyil azîm. Ve hüve hasbi ve ni'mel vekîl. Ni'mel mevla ve ni'mennasîr. Ve sallallâhu ve selleme ahayri halkıhi Muhammedin ve alâ âlihi ve sahbihi ve ecmaîn.

(3 kere) Bismillâhirrahmânirrahîm. Elhamdülillâhi rabbil alemin. Vessalatu vesselamu alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âlihi ve sahbihi ve ecmaîn. Allâhümme entel ebediyyül kadîm. El hayyül kerîm. El Hannânül Mennân. Ve hâzihi senetün cedîdeh. Es-elüke fîhel ısmete mineşşeytanirracimi ve evliyâih. Vel avne alâ hâzihinnefsil emmarati bissû. Vel iştiğale bima yugarribuni ileyke ya Kerîm. Ya Zel celali vel ikram. Bi rahmetike yâ erhamerrahimîn. Ve sallallâhu teâlâ ve selleme alâ seyyidina ve nebiyyina Muhammedin ve alâ âlihi ve sahbihi ve ehli beytihi ecmaîn.

Tags: 1 sene boyunca ölmemek için okunacak dua, bir dahaki seneye kadar yaşamak için aşure günü okunacak dua, birdahaki yıla kadar garanti ölmemek için okunan dua cübbeli ahmet hoca

Muharrem Ayının İlk Gece ve İlk Gün Namazları




er-Rezzak ismi şerifi duaları ve zikirleri




Kaynak: Cübbeli Ahmet Hoca, Lalegül Dergisi


er rezzak, er razzak, rezzak ismi şerifi duası, fazileti, ne zaman okunur, niçin neden okunur, rızık bolluğu zenginlik için, ya rezzak duası okunuşu, ya rezzak 308 208, 20 gün 20'şer kere, yirmi gün 20 kere, kıbleye yönelerek, çok rızık bol mal mülk, sabah evden evinden çıkmadan önce, aç karna, cuma namazından sonra bir hasta üzerine, şifa için, hapisteki kişinin kurtulması için, ummadığı yerden rızık ve geçim sıkıntısı, geçim sıkıntısından kurtulmak, zikri sayıları, zikir sayıları, havassı, havası, rızık genişliği,